SEO Uyumlu İçerik Nasıl Hazırlanır?

İster bir blogunuz, ister uzman bir şekilde içerik üreten bir websiteniz, isterseniz  bir e-ticaret siteniz olsun, içeriklerinizi mutlaka SEO uyumlu hazırlamanız gerekir. Böylelikle emeklerinizin sonuçlarını çok daha hızlı almaya başlayacağınız gibi geliriniz veya website trafiğiniz de önemli oranda artacaktır.

Anahtar Kelime Çalışması:

Anahtar kelime çalışması, aslında stratejimizi nasıl belirlemememiz konusunda karar verdiğimiz alandır. Yani aşağıdaki soruya içeriğinizi oluşturma başlamadan önce kesinlikle yanıt vermelisiniz.

Ben bu içeriği neden hazırlıyorum?

İçerik oluşturmak için karar verdiğimizde hedefiniz rakipleriniz ile aynı olmasada sonuç aynıdır. Bazen özel bir ürün veya servisi direkt arayanları hedeflersiniz, bazen ise çok jenerik bir içerikle müşterilerinizi yani kullanıcıları websitenize çekip, asıl satmak istediklerinizi kullanıcıların karşısına farklı yollar ile çıkabilirsiniz. Bazen de rakiplerinizin hiç bulamadıkları alanlarda bir boşluk bulup oralara karşı saldırırırsınız.

Peki Google’da hangi aramaların yapıldığını ve arama hacimlerini nasıl öğrenebiliriz?

seo,seo uyumlu içerik,seo uyumlu içerik nasıl hazırlanır,seo uyumlu içerik için dikkat edilmesi gerekenler

seo uyumlu içerik

 

İçeriğiniz için belirlemiş olduğunuz anahtar kelime veya kelimelerin arama hacimlerini belirlemek için aşağıdaki 4 farklı yönteme başvurabilirsiniz.

 

  1. Google anahtar kelime planlayıcısı: Google anahtar kelime planlayıcısı aslında Google AdWords reklamları için kullanılan ancak SEO çalışmalarında da sizlere fayda sağlayabilcek bir araç. Fakat önemle belirtmek gerekir ise  eğer anahtar kelimeniz reklam verilmeye müsait bir kelime değilse, Google’ın bu harika aracı sizler için  yetersiz kalabilir.
  2. Google otomatik doldurma özelliği: Google arama kutusuna bir şeyler yazdığınızda, Google’ın otomatik olarak sunduğu önerileri görmeye başlamış oluyoruz. Aslında bunlar SEO çalışmaları için harika ipuçları. Burada çıkan kelimeleri de Google anahtar kelime planlayıcısından kontrol edip hacimlerinde inceleme sağlayabilirsiniz.
  3. Google benzer öneriler: Yine Google’da bir arama yaptıktan daha sonra sonuç sayfasının en altında 4-5 adet öneri bizlere sunulur. Buradaki sonuçladan yardım alarak anahtar kelime stratejimizi belirleyebiliriz.
  4. Ubersuggest: Harika bir anahtar kelime planlayıcısı olan ubersuggest sayesinde, gündemde olan olan anahtar kelime seçeneklerini detaylı bir şekilde analiz etme şansına sahipsiniz.

Özgün ve Kaliteli İçerik:

Özgün içerikten kasıt, içeriğinizin kopya içerik olmaması, yani internette bu yazının ilk sizin tarafınızdan yayınlanması

mla hataları ile dolu veya birbirini desteklemeyen cümlelerin bir araya gelmesi, kaliteli içerik kavramını altüst edecektir. Ayrıca herkes tarafından anlatılan bir içeriğin sizin tarafınızdan farklı cümleler ile anlatılması da SEO uyumlu içerik önünde bir engeldir

İçeriğinizin Fiziksel Görüntüsü:

Bir kullanıcı web sitenizde yayınladığınız bir sayfaya giriş yaptıktan sonra eğer sayfadan veya içerikten irite olursa, işler hiç de istediğiniz gibi gitmeyecektir. Peki bu anlattığım konunun SEO ile bir ilgisi var mı?

Google, kullanıcıların sayfanın  içinde geçirdikleri zamanı, ortalama gezilen sayfa sayısını ve hemen çıkma oranını takip edebilmekte ve bu sonuçları arama motoru sonuçlarına yansıtmaktadır. Dolayısıyla kullanıcıları irete etmeden, onları uzun süre sayfamızda tutmamız gerekmektedir. Ama nasıl?

Gerek ürün sayfanız, gerek kategorileriniz gerekse makalelerinizin görüntüsüne oldukça önem göstermelisiniz. İçeriklerinizde olduğunda fazla paragraf kullanmak, yazı tipine, yazı büyüklüğüne, görsellerin bulduğu alanlara, içeriğin uzunluğuna dikkat etmek, içeriğinizin fiziksel durumunu direk etkileyeceği gibi sayfalarınızın arama motorlarındaki sıralamasını da değişim sağlayacaktır.

 

Yorumlarınız

WhatsApp chat