PPC ipucu ve taktikleri

E-ticaret firmaları için PPC ipucu ve taktikleri

PPC, dijital pazarlamada reklam harcamalarının nasıl olacağının kontrolünü sağlayan kurallardan bir tanesidir. Türkçe’ye Tıklama Başına Maliyet olarak çevrilen PPC, özellikle Google Adwords ve sosyal medya reklamlarında kullanılıyor ve markalara birden fazla  avantaj sağlamaktadır.

Planlamalarınızı yapın

Reklam kampanyası oluşturmadan önce hangi hedef ile  bu reklamları çıkacağınızı belirlemeniz gerekmektedir. Ürün tanıtımı, marka bilinirliği, web siteye trafik çekmek gibi birden çok  amaçlar ile reklam kampanyalarını oluşmasını sağlayabilirsiniz. Bu nedenle de öncelikle amaçlarınızı belirleyin ve hangi ürünler üzerinde ne şekilde  içerikler hazırlayacağınız, eyleme çağrı ifadelerinizi ve meta açıklamalarınızı belirlemeniz ve planlamanız önem sahibidir.

Sadece ana sayfaya yönlendirme yapmak zorunda değilsiniz

Reklam kampanyalarınızı oluştururken, kullanıcıları sadece ana sayfanıza yönlendirmek zorunda değilsiniz. Başka varış sayfalarına da yönlendirmeler yapabileceğiniz gibi, ürünlerle ilgili reklam kampanyaları oluşturuyorsanız bu reklamları ürün sayfalarına da yönlendirme sağlayabilirsiniz. Bu nedenle  de yönlendirme linklerinizi de doğru bir biçimde  seçmeniz önem sahibidir.

Kötü performans gösteren anahtar kelimelerinizi analiz edin

Dijital reklamlara yeni başlıyorsanız, birkaç farklı deneme yapmanız gerekecektir. Bu denemeler sonrasında da sizin için iyi performans göstermeyen anahtar kelime gruplarını belirleyebilirsiniz. Bu kelimeleri belirleyerek, ilerleyen zamanlardaki reklam kampanyalarınızda bu anahtar kelime grupları haricindeki kelimelere odaklanabilirsiniz.

PPC,PPC ipuçları,PPC ipuçları nelerdir,pay per click nedir, cpc nedir, ppc reklam, dijital pazarlama terimleri

PPC,PPC ipuçları,PPC ipuçları nelerdir,pay per click nedir, cpc nedir, ppc reklam, dijital pazarlama terimleri

Negatif anahtar kelimelerden yararlanın

Özellikle Adwords üzerindeki reklam kampanyalarınızda, negatif anahtar kelimeler belirlemeniz, reklamlarınızın daha ilgili arama sonuçlarında görülmesini sağlayacağı gibi reklam bütçenizin de daha iyi bir şekilde yönetilmesini sağlayacaktır. Negatif anahtar kelime kullanımıyla ilgili detaylı bilgi için aşağıdaki rehberimize bakabilirsiniz.

Mobil reklamları unutmayın

Mobil reklamlar da günümüzde oldukça önemli bir yere sahiptir. Mobil kullanıcı sayısının artmasından dolayı kullanıcılar büyük bir kısmı  mobil cihazları üzerinden ürün araması sağlayabiliyor. Mobil trafiğiniz fazlaysa ya da potansiyeli varsa, reklam bütçenizin bir kısmını mobil reklamlara ayırabilirsiniz ve reklam bütçenizi daha iyi yöneterek, reklamlarınızın da performansını yükseltebilirsiniz.

Potansiyeli olan kampanyalarınızı büyütün

İyi geri dönüş aldığınız ve satışa dönüşen reklam kampanyalarınızın bütçesini artırmak da önemli bir yere sahiptir. Böylelikle daha uzun süre bu kampanyalardan geri etkileşim alabilirsiniz. Bu nedenle de reklamlarınızı yakından takip ederek, hangilerinin sizler  için iyi bir performans verdiğini incelemeniz gerekir. Potansiyeli olan kampanyalarınızın ortalama bütçesini artırarak süresini uzatmak, satışlarınıza da olumlu bir şekilde etkilemiş olacaktır

Reklamlarınızda sayılara yer verin

Reklam içeriklerinizi oluştururken, kullanıcıların dikkatini çekmek için rakamlardan ve sayılardan faydalanabilirsiniz. Örnek vericek olursak  bir indirimle ilgili kampanya çıkıyorsanız, reklam metninizde %30 indirim gibi, belli bir sayı belirten ifadelerin kullanımını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde  sayılar kullanmak, reklamınızın da içeriğini daha iyi ifade edeceği için, reklamlarınızdan daha fazla geri dönüşler sağlayabilirsiniz

Hangi kanallar üzerinden reklam çıkacağınıza karar verin

PPC modeli birçok değişik  kanal üzerinde kullanılabiliyor. Bu sebeple de hangi kanallar üzerinden reklam kampanyaları çıkacağınıza da karar vermeniz gereklidir. Adwords sizin için doğru bir yer olmayabilir ya da Adwords’le ilgili çok fazla deneyiminiz olmayabilir. Bu durumda da sosyal medya platformlarını  tercih edebilirsiniz. Bunun yanında hedef kitlenizin en çok hangi kanalları kullandığını da analiz etmeniz, reklamlarınızı hangi kanallar üzerinden çıkacağınız konusunda size bir takım fikirler oluşmasını sağlayacaktır.

Yorumlarınız

WhatsApp chat